Preporuke će biti proslijeđene Povjerenstvu za humane lijekove koje će usvojiti konačno mišljenje.

Opširnije...
Plus hosting - banner

Društvo potrošača Međimurja: ‘Građani se najviše žale na HRT i T-com’

Opširnije...

Budute informirani izbjegnite neugodnosti

Izađite iz dužničkog ropstva

 


UZP Kutina: Epilog s E.on-om: Provjerite račune i zatražite povrat preplaćenih sredstava!

Prelazak kućanstva na novog opskrbljivača plinom u javnoj usluzi (Gradska Plinara Zagreb – Opskrba) koja će od 1. listopada plin plaćati po reguliranoj cijeni, podrazumijevat će i završne korake potrošača s tvrtkom E.ON u razrješavanju potraživanja i dugovanja.

Naime, zbog dostavljenih računa za travanj/svibanj 2022. i "prenapuhane" procjene potrošnje plina za predstojeće tromjesečno razdoblje, neki potrošači su unaprijed platili u cijelosti ove račune te su tako u preplati.

Također, dio potrošača je primijetio da je na računima nakon travnja (primjer računa iz kolovoza u nastavku) E.ON izdao račune u kojima je dvostruko naplaćena količina plina koja je potrošačima već zaračunata u travnju!

UZP Kutina obratili su se i jedni i drugi potrošači, pa je stoga udruga u ime potrošača poslala upite tvrtkama E.ON i Moslavini Plin d.o.o., kako bi se rasvijetlili uzroci ovakvog obračuna te doznalo s kojim stanjem plinomjera su potrošači prebačeni novom opskrbljivaču. Dobili smo samo dio odgovora, pa ih objavljujemo kako bi potrošači znali dalje postupati.

KONTROLA RAČUNA

Ako ste u cijelosti platili račun iz travnja (procijenjenu količinu potrošnje) provjerite račune od travnja do kolovoza i usporedite početna i završna stanja plinomjera, kako ne biste dva puta platili istu količinu plina. Ukoliko se stanja preklapaju, vjerojatno su Vam naplatili dio iste količine plina dva puta. U prilogu dajemo primjer računa jednog od potrošača koji nam se obratio i za kojega smo uputili pritužbu (odgovor očekujemo).

PREPLATA I POVRAT SREDSTAVA

Kako nam se obratio potrošač s upitom za povratom preplaćenih sredstava po računima plina, poslali smo upit E.ON-u i dobili sljedeći odgovor (u prilogu izdvojeno iz odgovora 12.10.2022.).

Dakle, NAKON što dobijete ZAVRŠNI RAČUN od E.ON-a u listopadu za potrošnju plina u mjesecu rujnu (završno stanje plinomjera s kojim prelazite novom opskrbljivaču) provjerite na računu jeste li u PREPLATI (obično na prvoj strani računa ispod stavke Ukupan iznos računa, npr. piše: Ukupno dospjelo zaduženje na dan..). Ukoliko sumnjate u ispravnost obračuna i naplate, provjerite prethodne račune i Vašu evidenciju plaćanja (i sa stanjem od 30.9. ako ga znate), te uputite prigovor E.ON-u što prije po dobivanju računa (nakon rješavanja tog pitanja zatražite preplatu, ako se utvrdi).

Kako E.ON u svojim Općim uvjetima nema odredbu kojom bi se propisao obrazac zahtjeva za preplatu sredstava, niti je to predvidio u dokumentu, pronašli smo sličan obrazac kod HEP-Elektra, pa (prema tom obrascu) napominjemo da u zahtjevu navedete sve podatke o obračunskom mjestu (kao što je na računu), kako Vas ne bi tražili dopune ili zavlačili:

• ime i prezime korisnika (kupca) na kojeg glasi račun (tražitelj isplate može biti samo kupac ili njegov opunomoćenik, uz uvjet da je punomoć ovjerena kod javnog bilježnika, HEP- El)

• adresa kupca

• OIB kupca

• Broj obračunskog mjernog mjesta (plinomjer, OMM MSL-LOK -)

• iznos sredstava za povrat - potvrda o uplati preplaćenog dijela (priložite kopiju završnog računa gdje je vidljiva preplata)

• IBAN tekućeg računa kupca

• kontakt/tel/e-mail kupca

• navedite kako želite da vam izvrše povrat (jednokratno, na rate)

• potpišite zahtjev i skenirani pošaljite (sa kopijom završnog računa).

Nadamo se da je ovo konačni epilog priče s tvrtkom E.ON i da građani neće imati problema s povratom sredstava. Udruga će i dalje pratiti i obavještavati građane o eventualnim nepravilnostima i kršenjima prava potrošača, a kako bi na pojedinačnim primjerima pomogla i ostalima u ostvarenju njihovih prava i pravednoj/zakonitoj praksi. Napominjemo da je UZP Kutina registrirana na području Kutine, ali njezino djelovanje odnosi se i na ostale gradove i općine na području SMŽ te pozivamo sve građane da nam se priključe u zajedničkoj borbi za prava potrošača.

Predsjednica UZP Kutina
Marija Vizner

Plus hosting - banner

Provjerite račune i zatražite povrat preplaćenih sredstava

 


UZP Kutina: Epilog s E.on-om: Provjerite račune i zatražite povrat preplaćenih sredstava!

Opširnije...

Ključne riječi koje pokreću prisluškivanje preko mobitela

 


Ključne riječi koje pokreću prisluškivanje preko mobitela! Stručnjak tumači što se zbiva, što poduzeti

Opširnije...

Ispada kao da poskupljenja i nema, ali…

Marketinški trik kojim se legalno zavaravaju kupci: “Ispada kao da poskupljenja i nema, ali…”

Opširnije...

Van prebivališta u RH, javite se najbližem liječniku

 


Za vrijeme boravka van mjesta prebivališta se najbližem liječniku gdje se zateknete.

Opširnije...