"To je užas, katastrofa! Apeliram na roditelje da se educiraju, ovo nije bezazleno"

Opširnije...
Plus hosting - banner

Sve novosti o kupnji koju niste obavili su prijevara.

Opširnije...

Budute informirani izbjegnite neugodnosti

Izađite iz dužničkog ropstva

 


UZP Kutina: Po kojoj cijeni plina će se grijati stanari zagrada sa zajedničkom kotlovnicom?

U svjetlu svih događanja oko opskrbe plinom na distributivnom području Moslavine Plin (Kutina, Popovača i Velika Ludina) i obavijesti tvrtke E.ON o novom poskupljenju plina od studenog (3 puta veća od cijene za javnu uslugu), predstavnici suvlasnika i stanari zgrada sa zajedničkim kotlovnicama iskazali su opravdanu zabrinutost i pitanje: Po kojoj cijeni će se grijati ove sezone?

Predstavnici zgrada i UZP Kutina su u posljednja dva mjeseca intenzivno komunicirali s kupcem energenta za kotlovnice ovih zgrada - upraviteljem Stambeni servis – Poslovni centar d.o.o. kako bi se riješilo ovo pitanje, koje gotovo svakodnevno puni stranice medija i mijenja ishode u skladu s odlukama Vlade i potezima opskrbljivača. Stoga je i Upravitelj čekao rasplet situacije s cijenama plina i odlukama Vlade, koja je morala donijeti mjere kako bi građane zaštitila od „divljanja“ cijena plina na tržištu te razriješila problem pritiska i prelaska velikog broja korisnika na javnu uslugu koja ima zagarantirane cijene do travnja 2023. godine.

Nakon prvih najava Vlade o mjerama za zaštitu kućanstva i gospodarstva, u četvrtak 15. rujna održan je sastanak predstavnika suvlasnika osam zgrada i Upravitelja Stambeni servis u organizaciji UZP Kutina, kako bi se riješilo pitanje opskrbe plinom zajedničkih kotlovnica. Sastanku su prisustvovali predstavnici zgrada Centar 1, Centar 2, Neboder, A. Hebranga (Bosanska ambasada), P. Krešimira IV br. 47-51 (zgrada s Erste bankom) i br 8 (zgrada Selk), M. Lovraka 1 (plava zgrada – Gimnazija), A.G.Matoša 36 (zgrada kod Šumarije) te direktor Stambenih servisa Goran Kajfeš i djelatnik Darko Tunjić. Upravitelj je izvijestio predstavnike kako je tvrtka E.ON dostavila Stambenim servisima obavijest o poskupljenju plina za kućanstva, koja u odnosu na sadašnju ugovorenu (0,18886 kn/kWh + dist. trošak + naknade) od studenog iznosila više od 6 puta (1,2064 kn/kWh + dist. trošak + naknade). Stoga je tvrtka E.ON Stambenim servisima, kao i svim ostalim građanima, u obavijesti navela mogućnost prelaska na opskrbljivača u javnoj usluzi Gradsku plinaru Zagreb – Opskrba. Kako bi se troškovi grijanja sveli na najpovoljniju cijenu energenta, Upravitelj će poslati zahtjev za promjenom opskrbljivača GPZO-u te nastojati ovo pitanje riješiti na najprihvatljiviji način za stanare (po cijeni za kućanstva). Cijena plina javne usluge GPZO za kućanstva je 0,4265 kn/kWh (+ naknada), što bi za stanare ovih zgrada značilo poskupljenje plina (grijanja) oko 2 puta (obračuni iskazuju povećanje ne uzimajući u obzir subvenciju koja je ista za sve cijene). U novonastalim uvjetima poskupljenja plina posebno su se nepovoljnima pokazali ugovori o obnovi kotlovnice sa Stambenim servisima i uslugama grijanja za zgrade Centar 1 i Centar 2 te će se na traženje predstavnika održati poseban sastanak po ovom pitanju.

U raspravi su se tražila pojašnjenja i odgovori na načina obračuna grijanja i tople vode na računima stanara, a predstavnici su ukazali i na nedovoljnu transparentnost rada Upravitelja te uvida u račune plina, kao i manjkavosti uvida u stanje računa. Upravitelj je prihvatio prigovore te najavio kako će ubuduće omogućiti redovite uvide u traženo.

Udruga će nastaviti surađivati s predstavnicima suvlasnika po ovom i ostalim pitanjima te redovito izvještavati javnost po pitanjima vezanim uz troškove i prava potrošača.

Predsjednica UZP Kutina
Marija Vizner

Plus hosting - banner

Provjerite račune i zatražite povrat preplaćenih sredstava

 


UZP Kutina: Epilog s E.on-om: Provjerite račune i zatražite povrat preplaćenih sredstava!

Opširnije...

Ključne riječi koje pokreću prisluškivanje preko mobitela

 


Ključne riječi koje pokreću prisluškivanje preko mobitela! Stručnjak tumači što se zbiva, što poduzeti

Opširnije...

Pogledajte kako najviše zaraditi na štednji

 

Objavljena lista, razlika u kamatnim stopama ogromna.

Opširnije...

Van prebivališta u RH, javite se najbližem liječniku

 


Za vrijeme boravka van mjesta prebivališta se najbližem liječniku gdje se zateknete.

Opširnije...