Sedmi ljudski koronavirus po redu

Opširnije...
Plus hosting - banner
 


Zaštitar se ženi nije ispričao za svoje neprimjereno ponašanje što ju je naročito povrijedilo.

Opširnije...
 
Dana 29. studenog 2019. u Domu hrvatskih branitelja u Viškovu "New deal za potrošače".

Udruga "Potrošačica“ – društvo za zaštitu potrošačica Hrvatske Potrošačica osnovana je prošle godine s ciljem informiranja, educiranja i savjetovanja potrošačica Hrvatske te je vrlo uspješno započelo provoditi projekte za ostvarenje svog cilja osnivanja.

Potrošači su često u neravnopravnom položaju u odnosu na trgovca. Stoga je temeljna informiranost iz područja zaštite potrošačkih prava iznimno važna da bi potrošačica postala ravnopravni partner na tržištu odnosno da se kod potrošača probudi svijest da je potrošačica regulator tržišta, a ne slabija strana na tržištu.

Dana 29. studenog 2019. godine s početkom u 9:30 sati u Domu hrvatskih branitelja, Vozišće 3 u Viškovu ćemo održati Konferenciju New deal za potrošače. Na konferenciji u Viškovu sudjelovat će predstavnici udruga za zaštitu potrošača,  predstavnica Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta te predstavnici HAKOM-a. Razvojna organizacija zaštite potrošača pobliže će objasniti Agresivnu poslovnu praksu i dati primjere najčešćih upita potrošača. Prava potrošača na Internetu s naglaskom na sklapanje ugovora na daljinu u elektroničkim komunikacijama predstavit će predstavnici HAKOM - Hrvatske regulatorne agencije za mrežne djelatnosti, dok će predstavnica Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta predstaviti Europski potrošački centar u Republici Hrvatskoj. Društvo Potrošačica će predstaviti dokument Europske komisije pod nazivom New Deal za potrošače: Komisija jača prava potrošača i njihovu provedbu. Nepoštenu poslovnu praksu će objasniti predstavnik Mreže potrošača Hrvatske. Društvo VUKANOVČAR će dati odgovor na dilemu je li HRT pristojba pretplata na program HRT ili državni porez. Projekt Konferencija New Deal za potrošače sufinanciraju Primorsko-goranska županija (HRK 3.000,00) i Općina Viškovo (HRK 3.000,00).

U Labinu ćemo biti u subotu 30. studenoga 2019. Tamo ćemo u Srednjoj školi Mate Blažina, Rudarska ulica 4 s početkom u 10 sati održati tribinu na temu Prezentaciju novih pogodnosti za potrošače Istarske županije. Na tribini Prezentacija novih pogodnosti za potrošače Istarske županije Društvo Potrošačica će potrošač(ic)e upoznati s dokumentom Europske komisije pod nazivom New Deal za potrošače: Komisija jača prava potrošača i njihovu provedbu. Projekt Prezentacija novih pogodnosti za potrošače Istarske županije s HRK 2.536,85 sufinancira Istarska županija, Upravni odjel za obrazovanje, sport i tehničku kulturu.

Društvo Potrošačica ovim putem poziva potrošač(ic)e da se dođu informirati i/ili educirati o svojim potroščkim pravima.

 

 

Plus hosting - banner

Hrvatska po potrošnji pretposljednja u EU

 


Hrvatska po potrošnji i BDP-u po stanovniku pretposljednja u Europskoj uniji

Opširnije...

Prvi Prelog sa 66 posto, Zagreb na 17, a Split na manje od četiri

 


Prema rezultatima u odvajanju komunalnog otpada, čak 11 ih je iz Međimurske županije.

Opširnije...

Nema zastare za ugovore u CHF!

 

Građani na ovo čekali godinama: Nema zastare kod ništetnih ugovora u CHF!

Opširnije...

Van prebivališta u RH, javite se najbližem liječniku

 


Za vrijeme boravka van mjesta prebivališta se najbližem liječniku gdje se zateknete.

Opširnije...