Prevareni ste. Kome ćete se obratiti za pomoć?
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
Total Votes:
First Vote:
Last Vote:

Djelatnici ZHM heroji

Opširnije...

KTC - neće raditi nedjeljom

Opširnije...
 
Dana 29. studenog 2019. u Domu hrvatskih branitelja u Viškovu "New deal za potrošače".

Udruga "Potrošačica“ – društvo za zaštitu potrošačica Hrvatske Potrošačica osnovana je prošle godine s ciljem informiranja, educiranja i savjetovanja potrošačica Hrvatske te je vrlo uspješno započelo provoditi projekte za ostvarenje svog cilja osnivanja.

Potrošači su često u neravnopravnom položaju u odnosu na trgovca. Stoga je temeljna informiranost iz područja zaštite potrošačkih prava iznimno važna da bi potrošačica postala ravnopravni partner na tržištu odnosno da se kod potrošača probudi svijest da je potrošačica regulator tržišta, a ne slabija strana na tržištu.

Dana 29. studenog 2019. godine s početkom u 9:30 sati u Domu hrvatskih branitelja, Vozišće 3 u Viškovu ćemo održati Konferenciju New deal za potrošače. Na konferenciji u Viškovu sudjelovat će predstavnici udruga za zaštitu potrošača,  predstavnica Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta te predstavnici HAKOM-a. Razvojna organizacija zaštite potrošača pobliže će objasniti Agresivnu poslovnu praksu i dati primjere najčešćih upita potrošača. Prava potrošača na Internetu s naglaskom na sklapanje ugovora na daljinu u elektroničkim komunikacijama predstavit će predstavnici HAKOM - Hrvatske regulatorne agencije za mrežne djelatnosti, dok će predstavnica Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta predstaviti Europski potrošački centar u Republici Hrvatskoj. Društvo Potrošačica će predstaviti dokument Europske komisije pod nazivom New Deal za potrošače: Komisija jača prava potrošača i njihovu provedbu. Nepoštenu poslovnu praksu će objasniti predstavnik Mreže potrošača Hrvatske. Društvo VUKANOVČAR će dati odgovor na dilemu je li HRT pristojba pretplata na program HRT ili državni porez. Projekt Konferencija New Deal za potrošače sufinanciraju Primorsko-goranska županija (HRK 3.000,00) i Općina Viškovo (HRK 3.000,00).

U Labinu ćemo biti u subotu 30. studenoga 2019. Tamo ćemo u Srednjoj školi Mate Blažina, Rudarska ulica 4 s početkom u 10 sati održati tribinu na temu Prezentaciju novih pogodnosti za potrošače Istarske županije. Na tribini Prezentacija novih pogodnosti za potrošače Istarske županije Društvo Potrošačica će potrošač(ic)e upoznati s dokumentom Europske komisije pod nazivom New Deal za potrošače: Komisija jača prava potrošača i njihovu provedbu. Projekt Prezentacija novih pogodnosti za potrošače Istarske županije s HRK 2.536,85 sufinancira Istarska županija, Upravni odjel za obrazovanje, sport i tehničku kulturu.

Društvo Potrošačica ovim putem poziva potrošač(ic)e da se dođu informirati i/ili educirati o svojim potroščkim pravima.

 

 

Plus hosting - banner

Ravnopravnost potrošača i direktni marketing trgovca

 

Potrošači u Hrvatskoj su u lošijem položaju od onih u ostalim članicama Europske unije. 

Opširnije...

Provjerite imate li uopće jeftiniju struju

 

Kada veš perete poslije ponoći po "jeftinoj struji", provjerite imate li uopće jeftinu struju 

Opširnije...

PBZ: Odluka o promjeni naknada

 
Privredna banka Zagreb: Odluka o promjeni naknada u platnom prometu - Regulativa (Eu) 924/2009
Opširnije...

U Viškovu konferencija New Deal za potrošače

 
"POTROŠAČICA" - društvo za zaštitu potrošača Hrvatske: Konferencija "New Deal" za potrošače.
Opširnije...