Prevareni ste. Kome ćete se obratiti za pomoć?
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
Total Votes:
First Vote:
Last Vote:

Djelatnici ZHM heroji

Opširnije...

Udruga "OVRŠNI": zatvorimo FINU

Opširnije...
Projekt "Potrošačka školica": Radionica - Prava iz javnih usluga - Demokratski rasadnik 

„POTROŠAČICA“ – društvo za zaštitu potrošačica Hrvatske je partner na projektu „Potrošačka školica“ koji provodi „MREŽNICA“ – udruga za zaštitu potrošača Grada Duge Rese koji traje 12 mjeseci. Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta je projektu „Potrošačka školica“ dodijelilo financijsku podršku u iznosu od 47.704,55 kuna. Tijekom dvanaest mjeseci održat će se devet radionica u Pučkom otvorenom učilištu Duga Resa s početkom u 10 sati. Prve dvije radionice po projektu održale su se u srpnju.

Nakon ljetne pauze, radionice će se održavati jednom mjesečno. Iduća radionica održat će se 7. rujna 2019. godine u Demokratskom rasadniku Pučkog otvorenog učilišta Duga Resa.

Radionicu na temu Prava iz javnih usluga – komunalne usluge i usluge odvoza biorazgradivog i mještovitog otpada provest će Monika Milčić i Dean Radišić iz Udruge „MREŽNICA“. Na njoj će zainteresiranim potrošačica objasniti pravni okvir koji uređuje javnu uslugu odvoza mještovitog i biorazgradivog otpada, tko je korisnik javne usluge odvoza mještovitog i biorazgradivog otpada, koje su obveze korisnika usluge, a koje davatelja javne usluge.

Također će biti pojašnjeni pravni lijekovi kod javnih usluga. Na kraju radionice bit će potrošačima dani konkretni savjeti za rješavanje njihovih potrošačkih problema.

Radionica je za sve potrošače besplatna. Dođite u što većem broju u subotu 7.9.2019. u Demokratski rasadnik!

Ana Smoljak