Sedmi ljudski koronavirus po redu

Opširnije...
Plus hosting - banner
 


Za predsjednika Savjeta je izabran gospodin Danko Relić, a za zamjenicu gospođa Nikolina Klaić.

Opširnije...
 


Kako možete raskrčiti desktop svog računala s operativnim sustavom Windows 10

Donosimo pregled načina kako možete raskrčiti desktop svog računala s operativnim sustavom Windows 10 i zadržati ga u urednom stanju

Ako ne pazite što radite, radna površina (desktop) računala s operativnim sustavom Windows može lako i vrlo brzo završiti zakrčena i prekrcana raznoraznim suvišnim stvarima.

OK, možda vam to ne smeta. Ali, teško je osporiti tvrdnju kako ćete u neredu puno teže i sporije pronaći ono što vam treba nego ako je posloženo kako treba. Evo nekoliko savjeta kako počistiti desktop za Windows 10 jednom zauvijek.

Kako očistiti desktop

Puko čišćenje desktopa je gotovo pa trivijalan posao. Označite sve sličice (ikonice) i kucnite tipku Delete. Problem riješen.

Ali, kako netom počišćeni radni prostor održati u urednom stanju? Kako bi otkrili odgovor na to pitanje morate prvo osvijestiti kako do zakrčenja uopće dolazi.

Većina nas želi brz pristup aplikacijama, datotekama i mapama koje najčešće koristimo. Najučinkovitiji način kako to postići predviđa korištenje prečica (shortcut). Lako ih je napraviti i postaviti na desktop.

No, u tome je i dio problema. Postupak je toliko lagan i jednostavan da je često prilično teško odoljeti porivu izrade prečice i za najmanje sitnice, aplikacije koje ćemo koristiti jednom u tri mjeseca (ili možda nikad), datoteke koje su nam trebale za projekt dovršen prošle godine...

Prvi korak je, naravno, srezati korištenje prečica na apsolutni minimum. Već bi to moglo biti dovoljno kako bi počistili veći dio nereda na desktopu.

Stoga trebate drugo rješenje kako pristupiti aplikacijama, datotekama i mapama koje doista najčešće koristite. Što je još na raspolaganju? Pogledajmo.

Prebacite prečice za aplikacije u izbornik Start

Izborniku Start možete pristupiti praktično u bilo kojem trenutku - dovoljno je kucnuti tipku Windows - a sam izbornik dovoljno je velik kako bi u njega pohranili desetke aplikacija.

Evo uputa kako to možete učiniti:

  • Postavite kursor računalnog miša na prečicu aplikacije na desktopu.
  • Kliknite desnu tipku miša.
  • Odaberite Pin to Start.

Nakon što to obavite možete promijeniti veličinu sličica - recimo, važnije aplikacije mogu biti veće - kao i označiti ih ukoliko ih treba pokrenuti uz administratorske ovlasti.

tportal

Plus hosting - banner

Završetak projekta "POTROŠAČKA ŠKOLICA"

 


Udruge "MREŽNICA": Prije godinu dana započela je provedba projekta “Potrošačka školica”.

Opširnije...

DVB-T2/HEVC odgođen za najmanje 6 mjeseci

 


HAKOM: "Prelazak na novi sustav DVB-T2/HEVC odgođen za najmanje 6 mjeseci."

Opširnije...

Nema zastare za ugovore u CHF!

 

Građani na ovo čekali godinama: Nema zastare kod ništetnih ugovora u CHF!

Opširnije...

Van prebivališta u RH, javite se najbližem liječniku

 


Za vrijeme boravka van mjesta prebivališta se najbližem liječniku gdje se zateknete.

Opširnije...