Sedmi ljudski koronavirus po redu

Opširnije...
Plus hosting - banner
 


Za predsjednika Savjeta je izabran gospodin Danko Relić, a za zamjenicu gospođa Nikolina Klaić.

Opširnije...
Potrošači često nisu svjesni svih negativnih posljedica korištenja pametnih telefona

Istraživači upozoravaju kako kupci često nisu svjesni tih negativnih posljedica korištenja pametnih telefona, ali ni ne obraćaju pozornost na potencijalne uštede kupovinom na akciji oglašenoj u samoj trgovini. 

Svi to radimo. Dok hodamo kroz trgovine i trgovačke centre, jednom rukom guramo kolica za kupovinu, a drugom držimo pametni telefon. No, jeste li svjesni da zbog toga gubite novac?

Nedavno objavljeno istraživanje Sveučilišta Farfield upozorava kako bismo trebali zaboraviti na pametni telefon dok smo u kupovini. Naime, utvrdili su kako ljudi koji gledaju u zaslon svog pametnog telefona tijekom kupovine češće donose impulzivne odluke i kupuju stvari koje nisu planirali.

Istraživači su analizirali podatke 2600 kupaca iz SAD-a i otkrili kako su kupci koji su koristili svoje telefone za slušanje glazbe, razgovor, dopisivanje ili pak pregledavanje društvenih mreža, češće kupili predmete koje nisu planirali kupiti. Posebno je zanimljivo kako su se u košaricama i kolicima češće našli predmeti koji ugađaju, nego koji su praktični. Tako su kupci s pametnim telefonima kupovali čokoladu, grickalice, igračke i elektroničke uređaje.

Istraživači upozoravaju kako kupci često nisu svjesni tih negativnih posljedica korištenja pametnih telefona, ali ni ne obraćaju pozornost na potencijalne uštede kupovinom na akciji oglašenoj u samoj trgovini.

Međutim, ako kupci koriste svoje pametne telefone kao asistente u kupovini (provjeravaju popis, uspoređuju cijene, traže kupone i popuste), puno su svjesniji što kupuju i po kojoj cijeni.

Korištenje pametnih telefona u trgovini je dvosjekli mač za kupce jer ovisi o tome kako se telefon koristi. Mislim da bi prodavatelji mogli iskoristiti ove navike kako bi kupcima ponudili posebne popuste kroz aplikacije za prikupljanje kupona. No, čak i ako koriste svoj pametni telefon kao asistenta u kupovini, većina se u nekom trenutku prebaci na uobičajeno korištenje, upozorava voditelj studije Michael Sciandra sa Sveučilišta Fairfield.

I što bi onda kupci trebali napraviti? Žele li uštedjeti i kontrolirati što kupuju, trebali bi ostaviti pametni telefon u džepu ili torbi i popis za kupovinu raditi na klasičan način - uz pomoć papira i olovke.

zimo.dnevnik

Plus hosting - banner

Završetak projekta "POTROŠAČKA ŠKOLICA"

 


Udruge "MREŽNICA": Prije godinu dana započela je provedba projekta “Potrošačka školica”.

Opširnije...

DVB-T2/HEVC odgođen za najmanje 6 mjeseci

 


HAKOM: "Prelazak na novi sustav DVB-T2/HEVC odgođen za najmanje 6 mjeseci."

Opširnije...

Nema zastare za ugovore u CHF!

 

Građani na ovo čekali godinama: Nema zastare kod ništetnih ugovora u CHF!

Opširnije...

Van prebivališta u RH, javite se najbližem liječniku

 


Za vrijeme boravka van mjesta prebivališta se najbližem liječniku gdje se zateknete.

Opširnije...