Piše: Žana Beber

--------------------------------

U četvrtak, 19. rujna 2019., na prvom čitanju novog Ovršnog zakona, Udruga Ovršni iznijela je svoj prijedlog .Oko vrata nosili smo omče, naš simbol stanja u kojem se nalazi hrvatski narod. Tim činom htjeli smo osvijestiti saborske zastupnike, koji potezom jedne ruke odlučuju o svima u RH, i koji su nas sve i doveli u takvo stanje. Većina njih glasuje za ili protiv po naređenju šefova svojih stranaka.

Dosta je straha od stranačkih sankcija! Vrijeme je da se zastupnici osvijeste i glasuju po savjesti, kako narod i ZASLUŽUJE! Hrvatska ima problem neznanja, koji zahvaća sve slojeve društva, i koji je kriv i za takvo stanje u Saboru. Visokoobrazovani masovno iseljavaju jer ovdje ne mogu naći posao (ili barem ne u struci), uključujući i ugledne, vrhunske znanstvenike koje tjeraju zbog političke nepodobnosti. Osim zbog našeg mentaliteta, u kojem je poželjno uklopiti se i biti isti kao drugi, slobodnu misao dodatno ugrožavaju globalizacija, nekvalitetan obrazovni sustav i povođenje za lošim direktivama EU.

Zbog toga ne čudi da u strankama napreduju podobni, a ne sposobni, koji plešu kako šef stranke svira. Žive u nekom svom svijetu, svijetu visokih plaća, službenih limuzina i najskupljih delicija u saborskoj kantini, po cijenama za koje si običan čovjek ne može priuštiti ni najjednostavniji ručak. Zato smo im odlučili dati na znanje kako živimo svi mi ostali, i kako da to promijene.

Plus hosting - banner
 

Potrošači, ovi savjeti će vam pomoći izbjeći neugodnosti, probleme, možda i tragičan ishod.

Opširnije...

Ovrha nad predstavnikom

Opširnije...

Sedma radionica: "Potrošačka školica"

 

Održana sedma informativno-edukativna radionica u sklopu projekta "Potrošačka školica"

Opširnije...

GI ProbudiKA: Važno je podići cijene

 

GI ProbudiKA o odvozu otpada: Najjednostavnije je podići cijene, treba misliti na sutra.

Opširnije...

PBZ: Odluka o promjeni naknada

 
Privredna banka Zagreb: Odluka o promjeni naknada u platnom prometu - Regulativa (Eu) 924/2009
Opširnije...

U Viškovu konferencija New Deal za potrošače

 
"POTROŠAČICA" - društvo za zaštitu potrošača Hrvatske: Konferencija "New Deal" za potrošače.
Opširnije...