Prevareni ste. Kome ćete se obratiti za pomoć?
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
Total Votes:
First Vote:
Last Vote:

Djelatnici ZHM heroji

Opširnije...

KTC - neće raditi nedjeljom

Opširnije...

Piše: Žana Beber

--------------------------------

Od svih nedaća koje uništavaju ovu našu domovinu, korupcija je jedna od najvećih. Možemo slobodno reći da je ona problem broj jedan, razarajući i progresivni rak društva. Hrvatska je, uz Bugarsku i Rumunjsku, po indeksu korupcije svrstana među najgore članice Europske unije, podatak koji već znaju i ptice na grani.

Naš sustav je brutalno korumpiran i teško nam je vidjeti perspektivu života u takvom društvu. Svima nam je jasno da u svakom društvu postoji korupcija, ali nam je isto tako poznato kako se takve pojave u normalno uređenim državama adekvatno kažnjavaju. To u Hrvatskoj nije slučaj, već je korupciju legalizirala sama Vlada, i time dopustila da se proširi kroz sve segmente države i njezinih institucija, te društva u cjelini.

Korupcija je, ukratko, proizvod sustava u kojem živimo. Političari nam mažu oči kako se bore protiv korupcije i kako institucije uredno rade svoj posao, ali kada bi one doista to i radile, mnogi od naših dragih političara odavno bi završili iza rešetaka, u okovima. Baš poput najopasnijih kriminalaca, jer sustavno i organizirano uništavanje naše zemlje možemo nazvati jedino teškim zločinom.

Imamo li uopće lijek za rak-ranu zvanu korupcija, ili je to uzaludna borba sa sustavom, borba Davida i Golijata? Odgovor se nalazi u svima nama. Ukoliko ne želimo i dalje šutjeti, te slušati političke kriminalce koji se još k tome usuđuju govoriti o borbi protiv korupcije, onda lijek imamo.

Žana Beber

Bahatost HRT-ovih kontrolora nezakonita

 
Pozivamo sve potrošače da se uključimo zajedno u borbu protiv ove bahatosti HRT-a
Opširnije...

10.000 kn za priključak vode. SRAMOTA!

Potrošač platio 10.000 kn kako bi imao pitku vodu. Gradu 6.000 kn i 4.000 Vodovodu
Opširnije...

HNB: Naplaćivanje bankarskih usluga

  Naplaćivanje isplate na šalterima: Zakonsko pravo ili nepoštena poslovna praksa?
Opširnije...

Otvoreno pismo zelene liste ministrici poljoprivrede

  Zelena lista poručuje: " Tržimo hitnu zabranu koncentriranog glifosata i u Hrvatskoj."
Opširnije...