Alternative i savjetovati bolesnicima da prestanu uzimati lijekove koji sadrže folkodin.

Opširnije...
Plus hosting - banner
 


Stiže važna promjena: Evo što će to značiti za sve one koji kupuju nove uređaje.

Opširnije...

Budute informirani izbjegnite neugodnosti

Izađite iz dužničkog ropstva

 


Oprez kod slanja/primanja pošiljke preko Hrvatske pošte

Javlja nam se nezadovoljna potrošačica koja je u prosincu primila paket od fizičke osobe izvan EU za fizičku osobu u EU čija je vrijednost bila izražena u funtama. Kako HP po novom radi  poslove carinjenja za Carinu, naplaćena joj je carina i troškovi obrade paketa, ali do danas  nije jasno kako će joj vratiti  preplaćenu razliku od 5 funti  jer je umjesto 39 funti bilo uneseno u sustav 44 funte te joj je carina naplaćena više nego je trebalo, a na paketu je zapravo jasno bila naznačena vrijednost paketa pa je nejasno kako nitko to nije uočio prilikom "pregleda paketa". Potrošačica je slijedila postupak reklamacije i žalbe te na puno mailova dobila  nešto različitih odgovora iz kojih se može  sumirati nekoliko stvari.

Puno je nelogičnosti i nejasnoća oko postupanja HP koja niti sama bez pomoći Carine ne zna objasniti što i kako naplaćuje. Ispada da se i ta cijena koja je naznačena na paketu može "rušiti" uz izjavu pošiljatelja pošiljke, jer obično se stavi veća cijena u slučaju da se paket izgubi. Sve dok vam vrijednost paketa ne prelazi 45 eura ne bi vam trebalo ništa biti naplaćeno. Iz primljenih  mailova vidljivo je što se naplaćuje, kako i po kojem tečaju (srednji tečaj HNB-a) preračunato u EUR-e.

HP očito ne šalje na obuku svoje zaposlenike koji u pravilu ne znaju strancu objasniti niti što  naplaćuju niti zašto već govore da oni nemaju ništa s tim iako oba računa izdaje HP i na kraju mjeseca sav tako naplaćen novac šalje se Carini, odnosno HP ga uplaćuje Carini. 

Paketi koji stižu iz Kine npr. i koji dolaze putem DPD-a, a ne HP nemaju carine ni poštarine (iz pouzdanih izvora), dok  HP naravno uvijek dodatno nešto naplaćuje. 

Podnesen je i prigovor Povjerenstvu za reklamacije HP koja ga na  kraju ignorira jer očito ne zna niti što je to. Na mailove odgovaraju kratko, nejasno, te naravno bez potpisa odgovorne osobe i bez upute o mogućnosti daljnje žalbe. Na njihovim stranicama nisu razvidni brojevi niti mailovi na koje se može žaliti, već očekuju da stranke popunjaju obrazac i prilažu podatke u obliku fotografija, ali nije moguće odabrati u padajućem izborniku da se radi o paketu fizičke osobe za fizičku osobu, a ne pošiljci koju je stranka kupila. Ispada da je Pošta možda uzela prevelik zalogaj radeći poslove koje prije nije radila, a bez adekvatne obuke svojih zaposlenika i ljudi koji rade u i tzv. službi za korisnike. Iako je potrošačica dobila mail da su smanjili iznos sa 44 funte na 39 funti niti jedan mail joj nije upućen u kojem bi joj objasnili da je nešto preplatila  za taj i taj iznos i na koji način će joj taj novac biti vraćen.  Potrošačica je na kraju odustala od traženja daljnjih informacija jer je očito da je HP-ov modus  operandi dovesti stranku do ludila ignoriranjem i raditi po svome jer na kraj krajeva niti ima potpisa niti odgovornih osoba za sve nejasnoće i nesmislice koje pišu u svojim mailovima, a niti ima ikakve zaštite za potrošače koji koriste njihove usluge u slučaju njihovih grešaka.

Jasno je da je pošiljka prelazila jedan cent i da je zbog toga naplaćena carina, a troškovi koje uzima HP su za pregled paketa, koji u njenom slučaju nije niti otvoren, a smatramo da u većini slučajeva niti ne bude otvoren. 

Zaključak je da je usluga HP vrlo loša i neprofesionalna. Činjenice su da i nakon mnoštva mailova na koje  nije dobila ni jedan pravi i smisleni odgovor, da ne daju konkretne odgovore, da se ne potpisuju u mailove je činjenica, da nema upute o pravnim lijekovima u slučaju da stranka nije zadovoljna njihovim odgovorom je činjenica, da prosječan potrošač treba guglati stranice i stranice da bi našao nekakve informacije vezano na svoja pitanja je činjenica.

Nezadovoljna potrošačica (podaci poznati redakciji)

 

Plus hosting - banner

Provjerite račune i zatražite povrat preplaćenih sredstava

 


UZP Kutina: Epilog s E.on-om: Provjerite račune i zatražite povrat preplaćenih sredstava!

Opširnije...

Telekomi odgađaju poskupljenje usluga

 


Nakon pritiska Vlade: Telekomi zasad odgađaju poskupljenje usluga prema inflacijskoj klauzuli

Opširnije...

HNB: Zamjena kuna u banci uz uvjet

 


Ako idete u banku mijenjati gotovinu u eure, naknada se ne naplaćuje. Ali postoji uvjet

Opširnije...

Van prebivališta u RH, javite se najbližem liječniku

 


Za vrijeme boravka van mjesta prebivališta se najbližem liječniku gdje se zateknete.

Opširnije...