Odbijanje cijepljenja je strah, nesigurnost i manjak znanja o cjepivu protiv bolesti COVID-19.

Opširnije...
Plus hosting - banner
 


Na našim kovanicama nalaziti šahovnica, kuna, geografska karta Hrvatske, glagoljica te Nikola Tesla.

Opširnije...

Budute informirani izbjegnite neugodnosti

Izađite iz dužničkog ropstva

 


Od slavnih brendova naručivalo se ‘na tone robe‘, kupci se sad boje Španjolske.


Kako bi preživjeli korona-krizu, trgovci ovih dana nude brojne pogodnosti, pozivajući građane da kupuju preko interneta.

Čak i brendovi, odnosno dućani koji dosad u Hrvatskoj kupcima nisu pružali mogućnost nabave njihovih proizvoda online, na ho-ruk su bili prisiljeni preustrojiti svoje poslovanje kako bi izgurali ovaj period.

Primjerice, “MAC Cosmetics” i “Anabella” parfumerije počele su dostavljati kozmetiku za sve one koji se ni tijekom epidemiološke situacije ne misle zapustiti.

Ostani doma te kupuj iz naslonjača - svojim newsletterom kao da sugerira i francuski brend prirodne kozmetike L’Occitane, koji kupce moli da, prilikom preuzimanja paketa, ne plaćaju pouzećem, već kreditnim ili debitnim karticama.

Poručuju da straha za naručivanje njihovih proizvoda nema - da su svi njihovi djelatnici koji sudjeluju u pripremi paketa zaštićeni maskama i rukavicama, te da prostore redovito dezinficiraju.

Naručivati dalje ili ne odjeću iz Španjolske, koja je drugo najveće žarište epidemije koronavirusa u Europi, pitaju se vjerojatno ljubitelji španjolskih modnih brendova - Manga i Zare.

BESPLATNA DOSTAVA

I jedna i druga trgovina su, da privole kupce na narudžbu u ovoj situaciji, oglasile da produljuju rok za povrat za dodatnih 30 dana, dakle, da potrošači imaju pravo na ukupno 60 dana da se predomisle i vrate narudžbu.

Zara je, osim toga, objavila i da će na kućne adrese kupaca besplatno dostavljati pakete “budući da isporuka u trgovinu trenutačno nije dostupna”.

Na svojim web stranicama navode i da su kurirske tvrtke prilagodile svoje isporuke kako bi zajamčile njihovu sigurnost.

'VIVRE' MAMI SA 70 POSTO

Poznata domaća trgovina sportskom obućom “Shooster” oglašava ovaj tjedan 30 posto popusta na odabrane top artikle. Oni su, pak, produžili rok za povrat na ukupno 28 dana.

U web shopu “Vivre”, koji nudi namještaj i kućne potrepštine, jučer su, pak, objavili rasprodaju i do 70 posto. Na znanje svima koji imaju volje za biranje novog pokućstva.

Iz osječkog Centra za edukaciju i informiranje potrošača poručuju da spomenute rasprodaje preko web trgovina možda idu na ruku kupcima, ali nisu u skladu s Pravilnikom o uvjetima i načinu provođenja sezonskog sniženja.

NELOJALNA SNIŽENJA

- Točno se zna kad se smiju oglasiti sniženja - zimsko počinje 27. prosinca i traje 60 dana, kao i ljetno, koje počinje 1. srpnja. U ovom periodu, dakle, nikakvih sniženja nema, a oni koji oglašavaju rasprodaje predstavljaju nelojalnu konkurenciju drugima koji se tako ne ponašaju.

Trgovci vjerojatno razmišljaju na način “ma, tko će u ovoj situaciji mene ići prijavljivati” - smatra Tanja Popović Filipović iz osječkog Potrošačkog centra.

I na koncu, ukoliko sami sebe, u ovo nesretno vrijeme, odlučite malo razveseliti, vodite računa o tomu da biste narudžbu mogli čekati dulje nego što je to uobičajeno.

Koliko dulje, ovisi o prohodnosti granica i same organizacije tvrtki koje se bave dostavom paketa. Zanimalo nas je imaju li u Hrvatskoj pošti novi režim dostave i dolaze li uopće poštari na kućna vrata.

POŠTARI IZBJEGAVAJU KONTAKT

- Izmijenjen je način dostave pošiljaka, pa poštari, primjerice, moraju izbjegavati svaki neposredan kontakt s korisnicima. Stoga će sve pošiljke koje se mogu ubaciti u kućni kovčežić tako biti i uručene, uz prethodnu najavu na portafon.

Svoje zaposlenike, prema području ugroze, pojačano opskrbljujemo zaštitnim sredstvima (maske i rukavice), kao i sredstvima za dezinfekciju - odgovaraju iz Ureda za korporativne komunikacije HP-a.

S druge strane, iz Pošte najavljuju da u ovom trenutku planiraju i suradnju s tvrtkama čije bi proizvode, poput namirnica, preko HP-ove internetske trgovine Žuti klik dostavljali na adrese korisnika. Na koji način planiraju raditi takve dostave ako njihovi kuriri moraju izbjegavati neposredne kontakte s korisnicima, nisu objasnili. 

U ‘Konzumu‘ ćete na spizu čekati i do sedam dana, ‘Tommy‘ dostavlja isti dan


Otići online "u spizu" mnogima je ovih dana znatno primamljivije negoli čekati u kilometarskim redovima na ulazak u kvartovski dućan.

Iz "Konzuma" nam potvrđuju da je pritisak na njihovu internetsku trgovinu ogroman, pa radi toga kupci mogu naručene namirnice čekati i sedam dana.

- Novi termini za dostavu otvaraju se svakodnevno iza ponoći, kad započne novi dan ili u poslijepodnevnim satima kad je to moguće, neovisno radi li se o Splitu, Zagrebu ili nekom drugom gradu u Hrvatskoj u kojem je dostupna naša usluga, a trenutni rok dostave robe iznosi sedam dana.

Ovim bismo putem pozvali sve kupce da budu savjesni prilikom kupnje, te da svoje online košarice pune proizvodima u iznosu do 1000 kuna kako bi im narudžbe mogle biti brže isporučene.

Na taj način će omogućiti i drugim kupcima da obave kupnju - navode u "Konzumu".

"Tommy" također odnedavno nudi narudžbu proizvoda iz ovog trgovačkog lanca preko interneta, preciznije preko platforme Glovo.

- Zasad smo dostupni u Splitu, od četvrtka i u Zadru i Rijeci, a planiramo i daljnji razvoj ovog modela poslovanja.

Paketi se, prema našim informacijama, dostavljaju kupcima uglavnom isti dan kad se i obavi narudžba - kaže Dario Mamić, direktor Korporativnih komunikacija u "Tommyju".

Slobodna Dalmacija

Plus hosting - banner
 


Objavljen je prvi pregled podataka iz sustava Evidencija lokacija odbačenog otpada.

Opširnije...
 


Ustavni sud je zaključio da su odredbe Zakona o energetskoj učinkovitosti kontradiktorne.

Opširnije...

Provjerite učinkovitost proizvoda i ukupne troškove!

 


Nova mrežna aplikacija koja podržava odabir učinkovitih kućanskih i elektroničkih uređaja

Opširnije...

Pošiljke s robom iz trećih zemalja

 


Dodatno pojašnjenje HAKOM-a vezano za poštanske pošiljke s robom iz trećih zemalja od 1. 7.

Opširnije...

FINA upozorava - pazite na opis plaćanja

 


Fina upozorava uplatitelje pomoći stradalima u potresu: pazite na opis plaćanja!

Opširnije...

Van prebivališta u RH, javite se najbližem liječniku

 


Za vrijeme boravka van mjesta prebivališta se najbližem liječniku gdje se zateknete.

Opširnije...