Sedmi ljudski koronavirus po redu

Opširnije...
Plus hosting - banner
 


Zaštitar se ženi nije ispričao za svoje neprimjereno ponašanje što ju je naročito povrijedilo.

Opširnije...
Potrošač platio 10.000 kn kako bi imao pitku vodu. Gradu 6.000 kn i 4.000 Vodovodu

254 tisuće ljudi u Hrvatskoj još uvijek nema mogućnost priključenja na sustav javne vodoopskrbe. Najviše takvih kućanstava je u selima oko Knina, no ništa bolja slika nije ni u zaleđu Zadra.

U srcu plodnih Ravnih kotara, na 20-ak kilometara od Zadra, kao da je vrijeme stalo. Pitku vodu stanovnici čekaju nekoliko desetljeća.

"Ovdje gdje je ograđeno je trebala doći voda, ali je umjesto vode došao rat", rekla je gospođa Sofija.

Iako je pola posla već bilo napravljeno. Naime, priključci za vodu postoje. Vodu dobivaju pomoću pumpe u podrumu. Problem nastaje kada nestane električne energije koja je potrebna za rad pumpe.

"Voda je život! Lakše bi bilo biti bez struje, bez svega, nego bez vode", rekao je gospodin Nikola Jurica.

No u istom selu, ima i onih koji vodu iz vodovoda više nisu htjeli čekati pa su uzeli stvar u svoje ruke! Ante Stipčević je dao 10.000 kuna kako bi mogao imati pitku vodu. Gradu je dao 6 tisuća kuna, a 4 tisuće kuna su pripale Vodovodu.

Gradonačelnik i njegovih dvoje zamjenika nisu bili u uredu jer, kako kažu, rade. Gradonačelnik je bio na poslovnom putu u Zagrebu, a zamjenici na terenu. U kratkom telefonskom razgovoru gradonačelnik je poručio da se na rješavanju problema vodoopskrbe radi. Projektna dokumentacija je gotova, čeka se izdavanje dozvola, a sve je to u koordinaciji s Hrvatskim vodama.

Odgovorili su nam iz Hrvatskih Voda: "Po dobivanju građevinske dozvole investicija će biti uvrštena u Plan upravljanja vodama Hrvatskih voda te će se po završetku postupka javne nabave započeti s gradnjom što se očekuje početkom 2020. godine."

Iz Hrvatskih voda dodaju kako su u ovoj godini u pripremi projekti javne vodoopskrbe "teški" 80 milijuna kuna. Međutim, premalo se novca za njih uzima iz europske blagajne. Ministar regionalnog razvoja i EU fondova, Marko Pavić, tvrdi kako su upravo europski fondovi tu da omoguće bolji standard naših građana.

Ministar Pavić je optimističan i dodaje: "Još ćemo milijardu eura ugovoriti projekata aglomeracije koje provodi Ministarstvo zaštite okoliša, i Hrvatske vode."

U posljednjih 6 godina ugovoreno je 46 infrastrukturnih vodno-komunalnih projekata, a novac iz europske blagajne čeka se za njih još petnaest. No, ni država ni Europa po novac ne mogu bez da se u priču uključe općine i gradovi. Kao nositelji projekata.

Dnevnik

 

Plus hosting - banner

Hrvatska po potrošnji pretposljednja u EU

 


Hrvatska po potrošnji i BDP-u po stanovniku pretposljednja u Europskoj uniji

Opširnije...

Prvi Prelog sa 66 posto, Zagreb na 17, a Split na manje od četiri

 


Prema rezultatima u odvajanju komunalnog otpada, čak 11 ih je iz Međimurske županije.

Opširnije...

Nema zastare za ugovore u CHF!

 

Građani na ovo čekali godinama: Nema zastare kod ništetnih ugovora u CHF!

Opširnije...

Van prebivališta u RH, javite se najbližem liječniku

 


Za vrijeme boravka van mjesta prebivališta se najbližem liječniku gdje se zateknete.

Opširnije...