Preporuke će biti proslijeđene Povjerenstvu za humane lijekove koje će usvojiti konačno mišljenje.

Opširnije...
Plus hosting - banner

Društvo potrošača Međimurja: ‘Građani se najviše žale na HRT i T-com’

Opširnije...

Budute informirani izbjegnite neugodnosti

Izađite iz dužničkog ropstva

Vidite li ove proizvode na sniženju zaobiđite ih: Objavljen popis namirnica koje mogu biti opasne.

Sve češće svjedočimo rastućim cijenama hrane, a kako troškovi rastu, mnogi se okreću kupovini namirnica na sniženju kako bi sačuvali novac. Međutim, važno je biti oprezan i znati što kupovati, jer neke namirnice na sniženju mogu predstavljati zdravstveni rizik. Portal EatThis donosi nekoliko namirnica koje biste trebali izbjegavati ako ih primijetite na sniženju.

Avokado, omiljeni sastojak za pripremu guacamolea i drugih jela, može biti zamka ako ga pronađete na sniženju. Ovo voće je sklono brzom sazrijevanju, iako izvana može izgledati dobro, unutrašnjost može biti prezrela. Ako ga kupite, morate ga odmah konzumirati, inače će brzo postati nejestiv.

Kada je riječ o mesu, trebali biste pažljivo provjeriti porijeklo, rok trajanja i kvalitetu. Visokokvalitetno meso možda može biti isplativo na sniženju, ali trebate biti oprezni jer se niža cijena ponekad može povezati s niskom kvalitetom.

Salata, jaja…

Prethodno oprana salata u vrećici često se nalazi na policama supermarketa, ali ako je na sniženju, to može ukazivati na skori istek roka trajanja. Prije kupovine, dobro pregledajte salatu kako biste bili sigurni da je još svježa.

Pekarski slatkiši, kao i kolači iz pekare, često izgledaju primamljivo na sniženju, no izvana ne moraju odati znakove pokvarenosti ili isteka roka trajanja. Zato je bolje biti oprezan kada kupujete takve proizvode.

Jaja su namirnica s kojom ne biste trebali rizikovati. Uvijek je najbolje kupovati svježa jaja visoke kvalitete kako biste izbjegli potencijalne probleme sa sigurnošću hrane.

Kruh, mliječni proizvodi

Mlijeko i jogurti su također osjetljive namirnice. Zapakirano mlijeko ne možete pomirisati prije kupovine, pa ako je na sniženju ili blizu isteka roka, bolje je ne riskirati. Isto vrijedi i za jogurte, koji se brže kvare.

Kruh možete lakše provjeriti, posebno ako je prethodno zapakiran u vrećicu. Pregledajte koricu kruha, jer će se s vremenom stvrdnuti i isušiti. Također, provjerite datum proizvodnje, jer kruh može razviti plijesan.

Namirnice označene kao “bez konzervansa” su vrlo kvarljive i bolje ih je konzumirati odmah. Ako primijetite ovu oznaku, budite spremni da te proizvode konzumirate brzo.

Dnevno

Plus hosting - banner

Provjerite račune i zatražite povrat preplaćenih sredstava

 


UZP Kutina: Epilog s E.on-om: Provjerite račune i zatražite povrat preplaćenih sredstava!

Opširnije...

Ključne riječi koje pokreću prisluškivanje preko mobitela

 


Ključne riječi koje pokreću prisluškivanje preko mobitela! Stručnjak tumači što se zbiva, što poduzeti

Opširnije...

Ispada kao da poskupljenja i nema, ali…

Marketinški trik kojim se legalno zavaravaju kupci: “Ispada kao da poskupljenja i nema, ali…”

Opširnije...

Van prebivališta u RH, javite se najbližem liječniku

 


Za vrijeme boravka van mjesta prebivališta se najbližem liječniku gdje se zateknete.

Opširnije...