Preporuke će biti proslijeđene Povjerenstvu za humane lijekove koje će usvojiti konačno mišljenje.

Opširnije...
Plus hosting - banner

Društvo potrošača Međimurja: ‘Građani se najviše žale na HRT i T-com’

Opširnije...

Budute informirani izbjegnite neugodnosti

Izađite iz dužničkog ropstva

Društvo „POTROŠAČICA“ i Udruga „MREŽNICA“ potpisale su s resornim Ministarstvom.

Društvo „POTROŠAČICA“ i Udruga „MREŽNICA“ potpisale su s Ministarstvom gospodarstva, poduzetništva i obrta Ugovor o dodjeli financijske podrške udrugama koje djeluju u području zaštite potrošača za provedbu projekata udruga koje djeluju u području zaštite prava potrošača u 2019. godini

Na Javni natječja za dodjelu financijske podrške projektima udruga koje djeluju u području zaštite prava potrošača u 2019. godini krajem siječnja su projekte prijedloge predale organizacije koje se bave zaštitom prava potrošača. Svoje projekte prijedloge su predele i „POTROŠAČICA“ – društvo za zaštitu potrošačica Hrvatske i „MREŽNICA“- udruga za zaštitu potrošača Grada Duga Resa.

Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta je sredinom travnja donijelo odluku o dodjeli financijske podrške projektima udruga koje djeluju u području zaštite prava potrošača u 2019. godini. Ukupno je odobreno 7 projektnih prijedloga. Financijsku podršku dobili su projekt „Potrošačka prava i obaveze“ u iznosu od 63.897,51 kuna Društva „POTROŠAČICA“ i projekt „Potrošačka školica“ u iznosu od 47.704,55 kuna Udruge „MREŽNICA“.

Dana 07. svibnja 2019. godine Društvo „POTROŠAČICA“ i Udruga „MREŽNICA“ potpisale su s Ministarstvom gospodarstva, poduzetništva i obrta Ugovor o dodjeli financijske podrške udrugama koje djeluju u području zaštite potrošača za provedbu projekata udruga koje djeluju u području zaštite prava potrošača u 2019. godini.

Provođenjem projekta „Potrošačka prava i obaveze“ stvaraju se uvjeti da građani Republike Hrvatske kao potrošači donose ekonomski opravdane i informirane odluke. Jedno od temeljnih prava potrošača je pravo na siguran proizvod. To podrazumijeva da proizvod zadovoljava sve sigurnosne zahtjeve, odgovarajuće je označen i sadrži eventualno potrebna upozorenja. Ovim projektom Društvo „POTROŠAČICA“ želi potrošačima dati potpune i nepristrane informacije o proizvodima i uslugama na temelju kojih će moći donijeti odluku o kupnji. Tijekom provedbe projekta održat će se tri dvosatne tribine s ciljem informiranja potrošača o njihovim pravima i obavezama. Jedna tribina bit će održana u Gradu Karlovcu, druga u Gradu Duga Resa a treća tribina bit će održana u Općini Muć. Prije svake tribine sudionici će dobiti upitnik koji će popuniti prije početka tribine. Isti taj upitnik dobit će i na kraju tribine. Na taj način će se zaključiti koliko je tribina utjecala na edukaciju potrošača, odnosno je su li potrošači na tribini stekli relevantna znanja i vještine na temelju koji mogu donositi informirane odluke o kupnji proizvoda i usluge. Projekt je besplatan za ciljanu skupinu i krajnje korisnike.

Udruga „MREŽNICA“ će u partnerstvu s Društvom „POTROŠAČICA“ tijekom dvanaest mjeseci provesti devet informativno-edukativnih radionica u sklopu projekta „Potrošačka školica“. Teme radionica koje će biti održane su:

 • ovrhe gdje će građanima biti pojašnjen ovršni postupak te pravna zaštita koji im stoji na raspolaganju,
 • opća prava potrošača,
 • prava iz javnih usluga, a osobito komunalnih usluga i usluga odvoza biorazgradivog i mješovitog otpada,
 • materijalni nedostaci stvari i garancija zajedno s naknadom štete,
 • suvlasnički odnosi u zgradama, s naglaskom na upravitelja i predstavnika stanara, te pričuvu i ugovore o izvođenju radova na zgradi,
 • telekomunikacijske usluge i RTV pristojba,
 • e-trgovina i financijske usluge,
 • ravnopravnost potrošača, te
 • direktni marketing trgovaca.

Radionice će se sastojati od predavanja izvoditelja i voditelja projekta te rada sa potrošačima na konkretnim problemima, održavat će se jednom mjesečno a duljina trajanja radionice ovisit će o pojedinoj temi.

 Ana Smoljak

 • 59757707_887055728136233_6288552945705287680_n
 • 59776288_302712503990654_8986752259769499648_n
 • 59907320_341554539881711_4520200930099986432_n
Plus hosting - banner

Provjerite račune i zatražite povrat preplaćenih sredstava

 


UZP Kutina: Epilog s E.on-om: Provjerite račune i zatražite povrat preplaćenih sredstava!

Opširnije...

Ključne riječi koje pokreću prisluškivanje preko mobitela

 


Ključne riječi koje pokreću prisluškivanje preko mobitela! Stručnjak tumači što se zbiva, što poduzeti

Opširnije...

Ispada kao da poskupljenja i nema, ali…

Marketinški trik kojim se legalno zavaravaju kupci: “Ispada kao da poskupljenja i nema, ali…”

Opširnije...

Van prebivališta u RH, javite se najbližem liječniku

 


Za vrijeme boravka van mjesta prebivališta se najbližem liječniku gdje se zateknete.

Opširnije...