"To je užas, katastrofa! Apeliram na roditelje da se educiraju, ovo nije bezazleno"

Opširnije...
Plus hosting - banner

Sve novosti o kupnji koju niste obavili su prijevara.

Opširnije...

Budute informirani izbjegnite neugodnosti

Izađite iz dužničkog ropstva

 

Objavljena lista, razlika u kamatnim stopama ogromna.

Banke su u listopadu podigle kamate na štednju, a sada se sve njihove ponude mogu vidjeti na jednom mjestu što građanima koji imaju nešto novca sa strane može olakšati donošenje odluke u koju se banku uputiti.

Hrvatska narodna banka (HNB) je na svojoj internetskoj stranici započela s objavom informativne liste ponude banaka za depozite potrošača koja omogućuje usporedbu ponude svih kreditnih institucija koje posluju u zemlji. Lista sadržava osnovne informacije o nenamjenskoj štednji kojom se potrošači najčešće koriste te omogućuje usporedbu ponude svih kreditnih institucija, uključujući i visine kamatnih stopa.

Objavljeni podaci obuhvaćaju aktualnu ponudu nenamjenske štednje u eurima, američkim dolarima i švicarskim francima. Na temelju podataka koji će redovito pristizati od banaka, ova će lista biti ažurirana.

Kamatne stope odnose se na iznos štednje u visini 1000 EUR za štednju u tri valute - eurima, američkim dolarima i švicarskim francima.

Na popisu je 17 banaka, a razlika među ponuđenim kamatnim stopama je značajna. Najveću kamatu na tisuću eura jednokratno uplaćenih i oročenih na 12 mjeseci daju KentBanka – 3,10 posto, HNB – 3 posto te Croatia banka – 2,90 posto.

Najnižu kamatnu stopu na depozite imaju Partner banka – 0,15 posto te Slatinska banka – 0,50 posto.

Na stranicama HNB-a također se mogu vidjeti i koje banke imaju naknade za ugovaranje štednje.

Kreditne institucije koje prema odabranim kriterijima nisu navedene u određenom prikazu ponude (određene prema vrsti štednje/depozita, valuti, vrsti kamatne stope i roku dospijeća) trenutno nemaju ponudu za potrošače s takvim obilježjima, napominju iz HNB-a.

Ponudu štednje/depozita za potrošače kod tih banaka može se provjeriti odabirom drugih kriterija dostupnih u padajućim izbornicima Informativne liste, koja se izrađuje na osnovi podataka za koje odgovaraju i koje Hrvatskoj narodnoj banci dostavljaju kreditne institucije.

Informativna lista ponude banaka za depozite potrošača dostupna je i na mobilnoj aplikaciji mHNB, poručili su iz Hrvatske narodne banke.

Dnevnik

Plus hosting - banner

Provjerite račune i zatražite povrat preplaćenih sredstava

 


UZP Kutina: Epilog s E.on-om: Provjerite račune i zatražite povrat preplaćenih sredstava!

Opširnije...

Ključne riječi koje pokreću prisluškivanje preko mobitela

 


Ključne riječi koje pokreću prisluškivanje preko mobitela! Stručnjak tumači što se zbiva, što poduzeti

Opširnije...

Pogledajte kako najviše zaraditi na štednji

 

Objavljena lista, razlika u kamatnim stopama ogromna.

Opširnije...

Van prebivališta u RH, javite se najbližem liječniku

 


Za vrijeme boravka van mjesta prebivališta se najbližem liječniku gdje se zateknete.

Opširnije...