"To je užas, katastrofa! Apeliram na roditelje da se educiraju, ovo nije bezazleno"

Opširnije...
Plus hosting - banner

Sve novosti o kupnji koju niste obavili su prijevara.

Opširnije...

Budute informirani izbjegnite neugodnosti

Izađite iz dužničkog ropstva

 


Phishing prijetnja: S tekućeg računa mu nestao sav novac, evo kakvu je grešku napravio

Nakon što mu se na oglas za prodaju koji je objavio na internetu javila nepoznata osoba i uvjerila ga da mu je na račun, čije je podatke tražila i dobila, uplatila dogovoreni iznos, 44-godišnjak iz Siska je s tekućeg računa izgubio sav novac te shvatio da je žrtva tzv. phishing prijetnje.

Sisačko-moslovačka policija u ponedjeljak je priopćila kako je zaprimila prijavu 44-godišnjaka da mu se unazad par dana nakon što je objavio oglas na internetskom oglasniku putem WhatsAppa javila nepoznata osoba i uvjerila ga da mu je izvršila uplatu dogovorenog iznosa.

Nakon toga poslala mu je i potvrdu o uplati, za koju se kasnije ispostavilo da je lažna, te je na njeno traženje upisao podatke sa svoje kartice tekućeg računa.

Unijevši broj kartice dobio je obavijest kako je došlo do pogreške, nakon čega je primijetio da mu s računa nedostaje novac te shvatio da je prevaren.

Iz policije navode kako tragaju za prevarantom, protiv kojeg će biti podnijeta kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

Ponovno upozoravaju građane kako počinitelji u komunikaciji s oštećenim osobama najčešće koriste mobilnu aplikaciju WhatsApp, putem koje prosljeđuju poveznice lažiranih mrežnih stranica trgovačkih društava koja se bave dostavom robe.

Tako prikupljaju osobne podatke i podatke o bankovnim karticama te CVV broju kartice, potom zadajući neovlaštene transakcije na raznim internetskim prodajnim mjestima u inozemstvu.

Kako su navedene prijevare učestale, policija upozorava građane na opasnost davanja osobnih i financijskih podataka nepoznatim osobama.

Poslovni

Plus hosting - banner

Provjerite račune i zatražite povrat preplaćenih sredstava

 


UZP Kutina: Epilog s E.on-om: Provjerite račune i zatražite povrat preplaćenih sredstava!

Opširnije...

Ključne riječi koje pokreću prisluškivanje preko mobitela

 


Ključne riječi koje pokreću prisluškivanje preko mobitela! Stručnjak tumači što se zbiva, što poduzeti

Opširnije...

Pogledajte kako najviše zaraditi na štednji

 

Objavljena lista, razlika u kamatnim stopama ogromna.

Opširnije...

Van prebivališta u RH, javite se najbližem liječniku

 


Za vrijeme boravka van mjesta prebivališta se najbližem liječniku gdje se zateknete.

Opširnije...