Odbijanje cijepljenja je strah, nesigurnost i manjak znanja o cjepivu protiv bolesti COVID-19.

Opširnije...
Plus hosting - banner
 


Sustav Safety Gate: MV i igračke ove su godine na vrhu popisa opasnih neprehrambenih proizvoda

Opširnije...

Budute informirani izbjegnite neugodnosti

Izađite iz dužničkog ropstva

 


Dug u iznosu od 5,8 milijardi kuna (bez kamata), odnosi na dug potrošača prema bankama.

Krajem listopada ove godine u Hrvatskoj su bili blokirani računi 242 tisuće građana, s ukupnom glavnicom duga od 18,2 milijarde kuna te 15,2 tisuće poslovnih subjekata čija je ukupna glavnica duga iznosila četiri milijarde kuna, podaci su Financijske agencije (Fine).

Krajem listopada je zbog neizvršenih osnova za plaćanje u očevidniku redoslijeda osnova za plaćanje bilo evidentirano 242.114 potrošača, što je gotovo isto kao u prethodnom mjesecu, a 2,1 posto manje nego prije godinu dana.

Ukupna glavnica njihova duga iznosila je od 18,2 milijarde kuna što je za 0,4 posto više u odnosu na rujan te 4,9 posto više u odnosu na listopad 2020. godine.

Kada se glavnici od 18,2 milijarde kuna pridoda i dug po osnovi kamata u visini od 6,8 milijardi kuna, ukupan je dug građana s blokiranim računima krajem listopada iznosio 25 milijardi kuna.

Iz Fine su istaknuli da se najveći dio duga, u iznosu od 5,8 milijardi kuna (bez kamata), odnosi na dug potrošača prema bankama kao vjerovnicima, a prema svim financijskim institucijama dug je iznosio 6,7 milijardi kuna.

Krajem listopada ove godine u očevidniku redoslijeda osnova za plaćanje evidentirano je 15.237 poslovnih subjekata, što je za 486 ili 3,3 posto više u odnosu na rujan i 294 poslovna subjekta ili 1,9 posto manje u odnosu na listopad 2020. godine.

Ukupna glavnica njihova duga iznosila je četiri milijarde kuna, što je za 272,6 milijuna kuna ili 6,3 posto manje u odnosu na rujan i 1,2 milijarde kuna ili 23,2 posto manje nego u listopadu lani.

Dug po kamatama je iznosio 1,1 milijardu kuna pa tako ukupan dug poslovnih subjekata na kraju listopada iznosi 5,1 milijardu kuna.

Podaci Fine pokazuju da je među ovršenim poslovnim subjektima nešto više fizičkih osoba koji obavljaju registriranu djelatnost (obrtnika), dok u iznosu prevladavaju pravne osobe.

Tako su krajem listopada dospjele neizvršene osnove za plaćanje evidentirane kod 7.186 pravnih osoba s ukupnom glavnicom duga od 2,8 milijardi kuna. Kada se pridodaju kamate od 670,7 milijuna kuna, ukupan dug pravnih osoba iznosio je 3,5 milijardi kuna.

Blokirane račune krajem listopada imala je i 8.051 fizička osoba koje obavljaju registriranu djelatnost, a njihov je ukupni dug iznosio 1,6 milijardi kuna, od čega se 1,23 milijardi kuna odnosi na glavnicu, a 388,3 milijuna na kamatu.

Poslovni

Plus hosting - banner
 


Konstatira nezakonitost akta i nastavlja dalje postupati po istome uz OBEĆANJE izmjene istog!

Opširnije...
 


Ustavni sud je zaključio da su odredbe Zakona o energetskoj učinkovitosti kontradiktorne.

Opširnije...
 


Drski prevaranti postaju sve sofisticiraniji: Prepoznajte prevare i kupujte zaštićeni i sigurno.

Opširnije...

Diskriminacija potrošača u Karlovcu

 


Udruga KORANA: Otvoreno pismo Gradonačelniku i Gradskom vijeću Grada Karlovca  

Opširnije...

Premalo iskorištavamo koristan otpad

 


Možda u nadležnom ministarstvu i tijelima Sabora shvate da postoje i korisnici usluga. 

Opširnije...

242 tisuće blokiranih građana - potrošača

 


Dug u iznosu od 5,8 milijardi kuna (bez kamata), odnosi na dug potrošača prema bankama.

Opširnije...

Van prebivališta u RH, javite se najbližem liječniku

 


Za vrijeme boravka van mjesta prebivališta se najbližem liječniku gdje se zateknete.

Opširnije...