Prevareni ste. Kome ćete se obratiti za pomoć?
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
Total Votes:
First Vote:
Last Vote:

Djelatnici ZHM heroji

Opširnije...

KTC - neće raditi nedjeljom

Opširnije...
Zakon o osobnom stečaju potrošača je zapravo ubrzana provedba Ovršnog zakona

Nakon što je početkom ove godine na snagu stupio novi zakon o stečaju potrošača, Fina je po službenoj dužnosti počela slati pozive blokiranim građanima za ubrzani, "jednostavni" stečaj na njihove adrese.

Kod postupka osobnog stečaja, blokirani građanin svojim pristankom odlučuje hoće li ga pokrenuti ukoliko je zadovoljio zakonom propisane uvjete, a uvjeti su da su u blokadi dulje od tri godine, i da im je dugovanje manje od 20.000 kuna, ali taj iznos odnosi se samo na glavnicu, ne i na kamate.
Nadalje, dužnici ne smiju imati imovinu vrijedniju od 10.000 kuna, ne računajući nekretninu u kojoj žive.

Ako je vrijednost imovine ovršenog i blokiranog potrošača veća od 10.000 kuna, sud će donijeti rješenje o otvaranju postupka stečaja potrošača, te će mu dodijeliti povjerenika koji je dužan u vremenskom roku od godine dana od otvaranja postupka, unovčiti pokretnine, poslovne udjele, dionice, te druga imovinska sredstva potrošača.
Ukoliko sud utvrdi da je vrijednost imovine potrošača koja bi se mogla unovčiti jednaka ili manja od 10.000 kuna, sud će po službenoj dužnosti donijeti rješenje o otvaranju i zaključenju postupka stečaja potrošača, te će ga navedenim rješenjem sud osloboditi od preostalih obveza u odnosu na osnove za plaćanje, i u odnosu na vjerovnike za koje je proveden postupak stečaja potrošača.

Pitanje koje muči sve nas, možemo li im uopće vjerovati?

Možemo li vjerovati tim političarima, tajkunima i moćnicima koji su sami i sudjelovali u izradi Ovršnog zakona, kao i ovog novog, po kojem više neće biti sigurni niti oni koji su upravo zbog takvog nakaradnog i genocidnog Ovršnog zakona napustili lijepu našu, tražeći spas u drugim, uređenijim zemljama EU.

Dragi naši ovršeni i blokirani građani, svima nam je jasno da su plaće i mirovine dostatne za normalan i dostojanstven život, nebi bilo ovrha, niti potrebe za ikakvim osobnim stečajem potrošača! 

Osim toga, zar nebi bilo pošteno prvenstveno krenuti od onih koji su nas i doveli na prosjački štap, odnosno ovu Vladu poslati u stečaj, i UZETI IM SVE ŠTO SU POKRALI !!!

Facebook

Plus hosting - banner

Ravnopravnost potrošača i direktni marketing trgovca

 

Potrošači u Hrvatskoj su u lošijem položaju od onih u ostalim članicama Europske unije. 

Opširnije...

Provjerite imate li uopće jeftiniju struju

 

Kada veš perete poslije ponoći po "jeftinoj struji", provjerite imate li uopće jeftinu struju 

Opširnije...

PBZ: Odluka o promjeni naknada

 
Privredna banka Zagreb: Odluka o promjeni naknada u platnom prometu - Regulativa (Eu) 924/2009
Opširnije...

U Viškovu konferencija New Deal za potrošače

 
"POTROŠAČICA" - društvo za zaštitu potrošača Hrvatske: Konferencija "New Deal" za potrošače.
Opširnije...