"To je užas, katastrofa! Apeliram na roditelje da se educiraju, ovo nije bezazleno"

Opširnije...
Plus hosting - banner

Sve novosti o kupnji koju niste obavili su prijevara.

Opširnije...

Budute informirani izbjegnite neugodnosti

Izađite iz dužničkog ropstva

Portal „Trošilica info“ omogućuje korištenje usluga i sadržaja portala prema Uvjetima korištenja.

Korištenjem sadržaja Portala smatra se da su korisnici upoznati s ovim uvjetima i svim rizicima koji nastaju iz korištenja ove mrežne stranice te su upoznati da sadržaj ove mrežne stranice mogu koristiti isključivo za osobnu uporabu i na osobnu odgovornost.

 

Autorska prava

Sadržaj koji je kopiran sa drugih stranica je u skladu sa: ZAKONOM O AUTORSKOM PRAVU I SRODNIM PRAVIMA (NN  11/21)

 

Nezaštićene tvorevine

Članak 18.

(1) Predmetom autorskog prava su izražaji, a ne ideje, postupci, metode rada ili matematički koncepti kao takvi.

(2) Nisu autorska djela:

 1. otkrića
 2. ideje i načela na kojima se zasniva bilo koji element računalnog programa, uključujući i one na kojima se zasnivaju njegova sučelja
 3. dnevne novosti i druge vijesti koje imaju karakter običnih medijskih informacija.

(3) Službeni tekstovi iz područja zakonodavstva, uprave i sudstva, kao što su zakoni, uredbe, odluke, izvješća, zapisnici, sudske odluke i slično, službeni programi, kao što su školski i akademski programi, programi rada i slično, prostorni planovi, kao što su plan prostornog razvoja, urbanistički plan i slično, konzervatorske podloge, kao i njihove zbirke, zaštićeni su kao autorska djela od trenutka stvaranja, ako su originalne intelektualne tvorevine koje imaju individualan karakter. U trenutku kad budu predani u bilo kakav službeni postupak ili budu predani službenoj osobi radi informiranja javnosti ili javnog korištenja ili kad budu objavljeni radi službenog informiranja javnosti, prestaju biti zaštićeni autorskim pravom.

(4) Svatko tko na bilo koji način javno prenosi dnevne novosti i druge vijesti koje imaju karakter običnih medijskih informacija i nisu predmetom autorskog prava te druge medijske informacije za koje je saznao iz javno objavljenih izvora dužan je u svojoj objavi jasno i na vidljiv način označiti:

 • naziv nakladnika informativnih publikacija ili organizacije za emitiranje ili drugog nakladnika medija ili elektroničkog medija koji je prvi objavio dnevnu novost, drugu vijest ili drugu medijsku informaciju te
 • ime i prezime novinara koji je potpisan, ako je to u skladu s uobičajenom praksom u medijskom izvješćivanju.

(5) Kad netko koristi tuđa autorska djela ili predmete srodnih prava koji sadrže dnevne novosti i druge vijesti ili druge medijske informacije za izradu svojih javnih objava istih dnevnih novosti i drugih vijesti ili drugih medijskih informacija, na način za koji po ovome Zakonu nije potrebno pribaviti odobrenje nositelja prava ili organizacije za kolektivno ostvarivanje prava, dužan je navesti izvore koje je koristio tako da na primjeren, jasan i vidljiv način označi:

 • naziv nakladnika informativnih publikacija ili organizacije za emitiranje ili drugog nakladnika medija ili elektroničkog medija čije sadržaje koristi te
 • ime i prezime novinara koji je potpisan, ako je to u skladu s uobičajenom praksom u medijskom izvješćivanju.

(6) Navođenje izvora i naziva iz stavaka 4. i 5. ovoga članka ne smatra se oglašavanjem.

(7) Narodne književne i umjetničke tvorevine u izvornom obliku nisu predmet autorskog prava, ali se za njihovo priopćavanje javnosti plaća naknada kao za priopćavanje javnosti zaštićenih autorskih djela. Naknada se koristi za poticanje odgovarajućeg umjetničkog i kulturnog stvaralaštva pretežno nekomercijalne naravi i kulturne raznolikosti u odgovarajućem umjetničkom i kulturnom području sukladno članku 245. stavku 4. ovoga Zakona. Naknada se ostvaruje obavezno kolektivno. Naknadu nisu dužne plaćati institucije kulturne baštine iz članka 187. stavka 3. ovoga Zakona.

(8) Kad je rok zaštite za autorsko djelo vizualnih umjetnosti istekao, nijedna tvorevina nastala umnožavanjem takvog djela nije prikladna za autorskopravnu zaštitu, osim ako je riječ o tvorevini koja je sama po sebi originalna intelektualna tvorevina njezina autora koja ima individualni karakter u smislu članka 14. stavka 1. ovoga Zakona.

Portal ne stoji iza istinitosti informacija, koje su preuzete iz drugih izvora.

Autori kojima je dodijeljen posebni dio na Portalu i tu postavljaju svoje autorske članke, zadržavaju autorsko pravo, a svako korištenje postavljenih sadržaja bez dozvole vlasnika autorskog prava, smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

Upravno vijeće Društva potrošača Međimurja /DPM/ zadržava pravo promjene i ukidanja bilo kojeg sadržaja ili usluge na portalu bez obaveze prethodne najave.

Poslovni odnos između posjetitelja i oglašivača na i van Portala isključivo je stvar poslovnog dogovora između DPM kao vlasnika i klijenta, a sukladno ciljevima projekta.

 

Korisnici

Činom posjete Portala prihvaćaju se pravila korištenja, koja stupaju na snagu u onom trenutku kada se korisnik prvi puta posjeti Portal i time postane korisnik.

Korisnici se obvezuju da u sadržajima koje objave:

 • neće objavljivati, slati i razmjenjivati sadržaje koji krše postojeće hrvatske i/ili međunarodne zakone
 • neće objavljivati informacija za koje posjetitelj zna ili pretpostavlja da su lažne, a čije bi korištenje moglo nanijeti štetu drugim korisnicima neće svjesno objavljivati i slati sadržaje koji sadrži viruse ili slične računalne datoteke ili programe načinjene u svrhu uništavanja ili ograničavanja rada bilo kojeg računalnog softvera i/ili hardvera i telekomunikacijske opreme
 • neće prikupljati, čuvati niti objavljivati osobne podatke drugih posjetitelja portala i korisnika
 • neće objavljivati privatne informacije koje su zakonom zabranjene
 • neće objavljivati informacije čiji je direktni ili indirektni cilj nanošenje bilo kakvog oblika štete
 • neće objavljivati sadržaje čiji link ne vodi na ono što je u opisu

 

Privatnost korisnika

DPM na Portalu poštuje privatnost svojih korisnika i posjetitelja portala. Podatke iz procesa registracije, te ostale podatke o korisniku Portala neće davati na uvid trećoj strani. Podaci o korisniku su dostupni ovlaštenim organima u slučaju kada je takva obaveza regulirana zakonom.

DPM se obavezuje da će čuvati privatnost korisnika portala.

 

Pravne crtice

Uredništvo Portala zadržava pravo brisanja bilo kakvog sadržaja koji nije u skladu sa Uvjetima korištenja Portala.

Uredništvo Portala zadržava pravo lektorske obrade postavljenih sadržaja i po potrebi estetskog kreiranja

Zakonski ovlaštene osobe mogu zatražiti uklanjanje informacija koje nisu u skladu sa propisima, ukoliko se utvrdi da je učinjeno prekršajno djelo, te uz predočenje naloga nadležnog suda.

ROZP

Plus hosting - banner

Provjerite račune i zatražite povrat preplaćenih sredstava

 


UZP Kutina: Epilog s E.on-om: Provjerite račune i zatražite povrat preplaćenih sredstava!

Opširnije...

Ključne riječi koje pokreću prisluškivanje preko mobitela

 


Ključne riječi koje pokreću prisluškivanje preko mobitela! Stručnjak tumači što se zbiva, što poduzeti

Opširnije...

Pogledajte kako najviše zaraditi na štednji

 

Objavljena lista, razlika u kamatnim stopama ogromna.

Opširnije...

Van prebivališta u RH, javite se najbližem liječniku

 


Za vrijeme boravka van mjesta prebivališta se najbližem liječniku gdje se zateknete.

Opširnije...